Blanc



Heippa, Bonjour, Hej, Hello!



Jos sitä luulee vihdoinkin törmänneensä blogiin, missä kerrotaan pariisittarien elämäntyylistä palvovaan sävyyn ummet ja lammet, suositellaan sen katukahviloita A:sta Ö:hön ja annetaan maistiaiseksi kauniita katukuvia Pariisin iltahämärässä, olet tullut väärään osoitteeseen. Eikun jatkamaan etsintöjä ja tule sitten takaisin kertomaan mullekin mistä sellaisen blogin löytää! 


Jos olet yhä täällä, kiitos ja lämpimästi tervetuloa. Olen 22-vuotias liiketalouden opiskelija Helsingistä ja pian myös kolmannen vuoden opiskelija ranskalaisesssa korkeakoulussa. Halusin aloittaa tämän blogin dokumentoidakseni mun elämää ulkomailla alusta loppuun sekä toivon tällä pystyväni ehkä innostamaan jotakuta muutakin lähtemään ulkomaille vuodeksi tai ehkä jopa pidemmäksikin aikaa. Saattaa myös olla, että ainoat lukijat täällä ovat omat vanhemmat ja muutama kaveri. Siinäkin tapauksessa... HEI!!! <3


Ulkomaille lähteminen on aina ollut mun mielessä, mutta vasta korkeakoulun kautta löysin tällaiselle arkajalalle sopivan tavan päästä kokeilemaan ulkomailla asumista. Koulun tarjoama kaksoistutkinto antoi hyvän syyn ja motivaation lähteä hakemaan koulupaikkaa ulkomailta ja lopulta kun hyväksyvä päätös tuli, olin sekä intoa että kauhua täynnä. Tämän kirjoitushetkellä olen pääasiassa innoissani, mutta nurkan takana vaaniva ranskalainen byrokratia onnistuu kyllä nostattamaan kauhunhien pintaan aina ajatuksen sinne eksyessä. Se taas on kokonaan toinen postaus, jonka jätän tulevaisuuteen vielä hetkeksi.


Nyt kun lähtöön on enää noin kuukauden päivät, tahdoin aloittaa dokumentoinnin jo näyttääkseni alkuvalmisteluja sekä fiiliksiä ennen vaihtoa. Ajatuksena olisi joka sunnuntai laittaa tänne pohdintaa ja kuvia edellisestä viikosta ja välillä ehkä jotain tiedon tynkääkin. Toivottavasti pystyisin myös hieman dokumentoimaan ranskan opiskelua, mutta se jääköön vielä kysymysmerkiksi.

(ketä tässä yritetään huijata, koko tämä vaihtojuttu on yksi saakelin iso kysymysmerkki, muttei kerrota sitä kellekään... SOS)


Kiitos vielä sinulle, joka tänne löysit tiesi ja nähdään ensi viikolla uuden postauksen merkeissä. 



Bon week-end et à la prochaine! 
(hyvää viikonloppua ja nähdään taas!)



Heinäkuun pyöräreissu




PS. Vinkkejä otetaan vastaan, jos ulkomailla asumisesta löytyy kokemuksia!

Kommentit

Suositut tekstit