J'attends et attends et attends...


Bonjour à tous!


Lähtöpäivä on merkitty kalenteriin, hotelli sekä lennot on varattu ja matkalaukku köllöttää vaatehuoneessa tyhjillään. Ajatukset karkailevat jo haaveilemaan tulevasta vuodesta, vaikka ympärillä tapahtuu ja sattuu. Yhden lempisanonnoista mennessä jotakuinkin: "Hosuen olisit jo perillä", ei siinä muutakaan voi kuin toivoa, että aika kulkisi nopeammin. Matkalaukkua on kuitenkin turha vielä edes kaivaa kaapista, joten annan sen toistaiseksi jäädä sinne rauhassa odottelemaan h-hetkeä.


Täysin toimettomaksi taivaanrannanmaalariksi ei onneksi ole tarvinnut jäädä ja odottavan ajalle on löytynyt käyttöä, nimittäin asunnonmetsästys. Kodin löytäminen vieraasta maasta osoittautuikin yhtä haastavaksi kuin olin sen alunperinkin kuvitellut. Tai niin ainakin haluaisin sanoa, mutta todellisuudessa kulisseista löytyy asuntoilmoituksissa rypenyt nuori aikuinen, joka ei ole koskaan ennen asunut päivääkään yksin. Haastetta siis ainakin löytyi heti alusta alkaen. Valehtelematta olen tämän kuukauden ajan lähes joka päivä käynyt päivittämässä välittäjän sivuja siinä toivossa, että "Se Oikea"-asunto sopivilla kuluilla ja muilla mausteilla ilmestyisi. Koska niinhän niillä on tapana tehdä, eikö vaan?


Sivua selaillessa asuntojen esittelytekstit ovatkin olleet mitä huvittavinta luettavaa, sillä suurin osa niistä oli käännetty ranskasta rikkinäiseksi englanniksi. Useasti tekstin saattoi joutua lukemaan kolmestikin, ennen kuin se avautui lukijalle täysin. Esimerkiksi yhdessäkin asunnossa oli vaatekaapissa esitteen mukaan avaruus ja toisessa huoneistossa taas palasia astioista. Kovin houkuttelevia tarjouksia molemmat, pakko myöntää. Niissä ei kuitenkaan ollut sellaista habitusta, mitä toivoin asunnoltani, joten jatkoin etsintääni. Maalasin mielessä ne tärkeimmät kriteerit: kämppä, jossa yhdistyisi helppous eli koulu, kaupat ja kulkuyhteydet löytyisivät kaikki läheltä.


Valikoimaa asunnoissa riitti merinäköala-kolmioista neuvostoaikaisiin studioihin, mikä sekä kauhistutti että vei haaveilun täysin uuteen stratosfääriin. Idea omasta merinäköalasta oli hyvinkin houkutteleva, mutta niiden vuokra nousi usein liian korkealle ja näin hullu idea hautautui nopeasti.(Mutta oikeasti, näin helsinkiläisestä näkökulmasta 500 euron vuokra merinäköalalla varustetusta kalustetusta kolmiosta ei voi olla muuta kuin liian hyvä uni)


Asunnon etsiminen onkin todistautunut tunteiden vuoristoradaksi. Fiilikset ovat vaihdelleet hetken huumasta täydelliseen hermoromahdukseen, kun lupaavat asuntokandidaatit ovat kerta toisensa jälkeen osoittautuneet joko liian kalliiksi, puutteellisiksi(ei huonekaluja) tai parhaimmillaan vuokraisäntä ei ole vastannut viesteihin ollenkaan... ehkei olisikaan kannattanut kysellä siitä vaatekaapissa vaanivasta avaruudesta. Mua olikin varoiteltu etukäteen ranskalaisten mañana-asenteesta, mutta hosuvalle allekirjoittaneelle alkoi muodostua ryppyjä rakkauteen hyvin nopeasti kun vastauksia vuokranantajilta sai odotella kuukausikaupalla. Suomalaisena sitä on tottunut nopeaan toimintaan ja etanan vauhdilla käyty kanssakäyminen aiheutti henkisiä harmaita hiuksia.


Muutaman kompastumisen jälkeen se tapahtui: "Se Oikea" ilmestyi tietokoneeni ruudulle ja vei mukanaan. Kuten niillä on tapana. Tästä upeasta ehdokkaasta löytyy halpa vuokra, johon sisältyy kaikki asumiskulut, täyttää sijainti-toiveet ja mikä tärkeintä, asunnosta löytyy pesukone sekä sänky. Mitä luksusta! Vastauksen odottaminen tuotti kuin tuottikin tulosta ja sain omistajalta viestin, jossa ilmoitti hyväksyneensä vuokrapyyntöni. Viikkojen stressi purkautui nopeasti innostuneena hihityksenä ja nyt pystyin vihdoinkin lopettamaan ranskalaisvuokraajien riivaamimisen englanninkielisillä viesteillä.


Vaikka merinäköala jäikin saamatta, on mielikin kevyempi tietäessä että nukkumapaikka löytyy periltä kun vihdoin sinne rantaudun. Jopa lähdön odottaminen muuttui huolentäyteisestä humuilusta kiireettömään nauttimiseen. Tuntuu kuin suuri taakka olisi otettu pois harteilta ja pystyn taas keskittymään hetkeen ja kesään.



Pictures of the week:













Bonne semaine à tous!!
(Mukavaa viikkoa kaikille!)

Kommentit

Suositut tekstit