Oui? Non?



Salut!


Kaikesta saa helposti ongelman, jos vain haluaa. Ranskassa ilmeisesti rakastetaan ongelmia, sillä asiat on tehty välillä niin vaikeiksi ja monimutkaisiksi (tai jätetään viime sekunneille), että ongelmia putkahtelee esiin kuin sieniä sateella.


Esimerkkinä voin mainita valinnaiskurssien valinnan ikiomassa vaihtokoulussani. Jo heti saapumispäivänä ilmoitin, että suomalaiskouluni täytyy saada tieto kursseista ennen kuin valinnat tehdään, jotta siellä voidaan arvioida voinko saada niistä opintopisteitä. Ranskalaiskouluni kansliasta ilmoitettiin iloisesti, että kurssit tulevat heidän tietoonsa seuraavalla viikolla ja he pistävät mulle sähköpostia tulemaan aiheesta heti kun pystyvät. Noh... Eipä näkynyt sähköpostia tai sen kaveria.


Joka viikko sen perään kyseltiin useamman oppilaan voimin (meillä kaikilla oli sama lehmä ojassa), mutta meitä opiskelijoita heiteltiin henkilöltä toiselle asenteella: "mene tuonne" tai "kysy x:ltä". Opettajat eivät osanneet vastata kysymyksiin, eivätkä he sen puoleen myöskään keskustelleet keskenään näistä asioista ja se myös näkyi. Ihan ymmärrettäväähän se on, ettei sitä jakseta kävellä naapurihuoneeseen kollegan juttusille. Siinähän joutuisi itse tekemään töitä asian eteen. Yök.


Lopulta kuukauden päästä kesken luennon puhelimeen kilahti sähköposti, että seuraavana päivänä valinnat pitää olla tehtynä. Siinä rupesi jo paniikki(ja kiukku, ei unohdeta kiukkua) nousemaan pintaan ja pistimme toisen suomalaisopiskelijan kanssa yhteistuumin sähköpostia kotikoululle Suomeen. Viiden minuutin päästä kaverin puhelin jo soi ja opettaja kotirintamalta kyseli miten voi auttaa ja lupasi hoitaa asian alle vuorokaudessa. Lupaus piti, sillä hän sai selvitettyä koko jupakan Suomesta käsin alle 8 tunnissa.


Kyllä meillä Suomessa vaan on kaikki niin hyvin.


(ps. varasin tällä viikolla matkan Amsterdamiin!!!!! <3 KÄÄK)


(Mua tulee ensikuussa myös tervehtii mun ihana ystävä <3)


(Lokakuu on ihmeitä täynnä. Can't wait)


Pictures of the week:


 
Ostosretki 


Uutta ja vanhaa


Onni on nähdä kaunis auringonlasku



Ilmainen iltatapahtuma Océanopoliksessa



We meet again, Mr. Shark


Sunnuntai oli festivaalipäivä


Hui


À la semaine prochaine!

Kommentit

Suositut tekstit