Début de l'aventure



Salut!


Aivan uskomatonta, että lokakuu lähestyy loppuaan. Pian on jo toinen kuukausi tullut vietettyä Ranskassa ja ilolla olen seurannut uutisista, kuinka Suomessa illat ovat pimenneet, ilmat kylmenneet ja luntakin olisi luvassa. Eikä käy yhtään kateeksi. Kaamosahditus on jäänyt muuttopölynä kotimaahan, kun täällä pärjätään ulkona ilman takkia ja aurinko porottaa täydeltä taivaalta.


Edellisellä viikolla Brest sai lisää suomalaisenergiaa, kun Laura tuli piipahtamaan syysloman kunniaksi. Oli mukava kuulla uutisia kotoa, päästä puhumaan suomea (halleluja) ja mun pakastin kiittää kaikesta ruisleivästä, joita sain tuliaisena. Kokonainen jumppakassillinen tavaraa oli tarttunut frendin mukaan mulle apupaketiksi, joten nyt sitä taas pärjätään hyvin jouluun saakka.


Viikonloppu menikin Brestiä ja sen lähiympäristöä esitellessä. Tuli näytettyä maisemia, lempipaikkoja ja millaista elämä täällä tosiaan on. Myös Quimper oli listalla ja siellä sää suosi meitä kirkkaalla auringonpaisteella ja melkein kesäisellä lämpötilalla. Itsekin sitä huomasi, miten on onnistunut kiintymään Brestiin, jota niin monet rumaksi kutsuvat. Vitsiä siitä on tullut heitettyä, mutta jotenkin maiseman karuus viehättää. Ehkä se muistuttaa jotenkin suomalaista sisua ja vaatimattomuutta (kyllä, koti-ikävä on päässyt valloilleen ja aiheuttaa tällaisia hallusinaatioita).


Huomenna on lähtö Amsterdamiin ja siellä menee koko viikonloppu. Suunnitelmia, jos useampikin, on raapustettu matkan varalle ja liput esimerkiksi Anne Frankin museoon on jo hankittu. Ennen Amsterdamia teemme pienen välipysähdyksen Pariisissa yhden päivän ajaksi, joten pääsen vihdoinkin näkemään Ranskan sydämen omin silmin muutenkin kuin junan tai lentokentän ikkunoista. 


Tämän kuukauden viimeinen viikko onkin hyvitetty matkaamiselle ja löytöretkille. Amsterdam ja Pariisi kiintävät jo silmissä, eikä edes deadlinet koulun puolelta voi enää meidän vaihtoporukkaa estää. Niillä on aikaa odottaa, meillä ei (tai näin me ainakin itsellemme valehdellaan).


Pictures of the week:


Rauniot


Näkymä Brestin linnan muurilta


Merisota-museo


Brestin linnoitus


Taidetta ja historiaa


Moulin Blanc ja ruotsalainen rieska


Back in Quimper


Salainen kahvila muurien sisällä ja suihkulähteet


Kaduilla näkyi jo jouluvaloja... SOS


"Missä palmupuut on puita vaan"


Synttärilounas


Teatteri


Itsetehty synttärikakku toiselle synttärisankarille


Shoppailua ennen matkaa


CIAO!

Kommentit

Suositut tekstit