Paris et Amsterdam



Salut!


Loman alkaessa karistin Brestin pölyt jaloistani hypäten perjantaina Pariisiin vievään aamukuuden junaan. Kolme tuntia myöhemmin sitä oltiikin perillä ja ensimmäistä kertaa elämässäni tajusin, miksi Pariisia hehkutetaan. Onhan se itsekin myönnettävä, miten kaunis ja täynnä vanhaa se on. Tai pikemminkin oikeanlainen sekoitus vanhaa ja uutta. Siinä mihin arkkitehtuuri loppuu, katutaide alkaa.


Pariisissa vietimme yhden päivän, mutta siinä lyhyessä ajassa söimme maailman parasta sipulikeittoa, hampurilaisia, macaroneja ja muuta yhtä terveellistä sekä kolusimme läpi Eiffel-tornin, riemunkaaren ja Notre Damen. Unohtamatta pikkuisia sivukujia, joiden sievät talot kukkaistutuksineen innoittivat seikkailemaan. Pariisi oli kuitenkin vain välietappi ja illalla jatkoimme porukalla yöbussilla Amsterdamiin.

(Ihan kummallista, että maan rajan saatikka kokonaisen valtion (Belgia) voi ylittää noin vain yhden bussisimatkan aikana... Suomi, miksi olet niin yksin ja kaukana kaikesta???)


Aamu sarasti kirkkaana Amsterdamissa ja aamiaiseksi syötiin vohveleita ja juotiin mimosaa. LOMA! Ensikertalaisena Hollannissa paikka vaikutti niin somalta pikkutaloineen ja kanaaleineen. Brestissä kanaalit ovat armeijan käytössä, eikä niissä näy muita kuin sotaveneitä. Amsterdamissa kanaalissa näkyi me Heineken experience-veneajelulla, iloisesti muille kanaali-risteilijöille ja muille sivustakatsojille vilkutellen.


Heineken experience ei ollut ainut nähtävyys/aktiviteetti, mitä kaupungista löytyi. Museot olivat kovassa huudossa ja Rijksmuseum, Anne Frank ja muutama muu paikka tuli koluttua läpi. Tosin Pariisin tapaan Amsterdamissa ympäriinsä kävely voisi itsessään olla jo hyvää lomatekemistä, sillä jo pelkästään talojen arkkitehtuuri on niin hurmaavaa. Muistona reissusta otin toiseen korvaan uuden lävityksen, josta oli haaveiltu jo pitkään. Parempi kaunis koru korvassa, kuin pölyyntymään hankittu muistoesine, joka pitäisi myöhemmin raahata takaisin Suomeen.


Pieni takaisku tuli kuitenkin lasinsirun muodossa, joka lävisti kengän ja päätti pureutua kantapäähän ikävästi. Allekirjoittanut ei kuitenkaan huomannut tätä epäonnisuutta ennen kuin vasta pitkän, kolmetuntisen taidenäyttelyn jälkeen ja kenkä näytti kierroksen jälkeen kuin siinä suunnilleen olisi uhrattu joku. Ainakin huumori pelasi tilanteessa. Muut vitsailivat, etten malttanut olla ottamatta toista lävistystä korvalävistyksen lisäksi niin piti hankkia se sitten tällä tavalla. Kiitti kaverit! Hehheh.


Nyt sitä taas ollaan kotona nauttimassa loppulomasta. Matka kotiin Amsterdamista Brestiin sujui kahdella bussilla (ja jumittumalla 3h liikenneruuhkaan Belgian ja Ranskan välillä, miksi melkein myöhästyttiin toisesta bussista) ja pitkän matkan jälkeen sitä ihan odotti, että pääsee omaan sänkyyn nukkumaan. Oma maa mansikka, muu maa mustikka ja Brest voi olla vaikka vadelma (ja Belgia hapan silakka liikenneruuhkineen, pah).


Pictures of the week:


Pariisilainen sipulikeitto juustolla 


Riemunkaari



"Tuo tie kohti uutta"


Me, myself and I


Se orginaali, ei Tokio Tower


Macaron


"Soi, soi, soi, soi, soi näin Notre Dame..."



Aamupala Amsterdamissa


A'DAM Lookout


Kuin pohjoismaista minimalismia


Kaikki on kaunista turistin silmissä


Brunch


Rijksmuseum


Olotilani kaiken kävelemisen jälkeen Rijksmuseumissa


Ihana paikka


Ciao!

Kommentit

Suositut tekstit