Bittersweet December



Bonjour.


Marraskuu vaihtui sateiseen joulukuuhun ja Brest sytytti vihdoin kaduille aiemmin ripustetut jouluvalot. Katukuvaan ilmestyneet joulukuuset, mainokset ja torille pystytetyt joulumarkkinat lämmittävät tämän pohjoisen tytön mieltä. Vaikka glögiä tai pipareita ei täältä löydykään, joulutunnelma on silti katossa. Spotifyin joulu-soittolista on jatkuvassa kuuntelussa ja suklaakalenteri nököttää huoneen työpöydällä. 


Loppuvuoden kiireet hengittävät vielä niskaan (hyi), mutta enää ei sitä jaksa stressata, sillä loma on melkein nurkan takana ja lentolippu Suomeen polttelee taskussa. Vaikka kyseessä onkin pieni piipahdus ennen toista lukukautta, tekee hyvää päästä kotiin jouluksi. Kaikki pakenevat Brestistä joulun alla kotipaikkakunnilleen, joten kaupunki tuntuu jäävän tyhjilleen. Pikkukylästä tulee jouluinen aavekaupunki.


Suunnitelmissa ennen matkaa olisi käydä Quimperissä joulumarkkinoilla, järjestää itsenäisyyspäivä-illallinen vaihtarikavereille ja tietenkin pitää viimeisen illan-juhlat, ennen kuin ihmiset palaavat jouluksi kotiin ja osa lähtee pysyvästi. Ollaan jo keretty yhdessä itkeskellä, kun päivät käyvät vähiin ja toden totta, puoli vuotta on lentänyt ohi liian nopeasti. Aika on hitsannut meidän porukan yhteen enkä osannut vielä kesällä edes kuvitella kuinka ihania ihmisiä täällä tulisin tapaamaan. Ikävä tulee ja kova, kun osaa ei enää keväällä näy. Mutta varmasti kuuluu, viestien välityksellä.


Tervetuloa katkeransuloinen joulukuu.

Täynnä odotuksia ja ajatuksia.

Loppuja ja alkuja.

Täynnä rakkautta.


Pictures of the week:


Joulutori


Oli hauska fredag w/Natalia (Instagram: @nataliaharala)


Kotitoimisto


Pilvetön taivas


Hyvää viikkoa!

Kommentit

Suositut tekstit