Meilleur jour



Bonjour!


Lämpötilojen kohotessa korkeuksiin ja auringon helliessä Bretagnea ryhmärämämme teki autoretken Brestin ulkopuolelle. Lauantaina kaksi vuokrattua autoa pinkaisi suomalaiskuskien voimalla kohti maanteitä ja matka pääsi alkuun. Tosin pienen bensafieskon jälkeen, mutta ei siitä sen tarkemmin (hultoasemat täällä näköjään vihaavat suomalaisia pankkikortteja).


Noin alle tunnin ajelun jälkeen (oltaisiin varmaan oltu perillä nopeamminkin, mutta vuokraamamme Fiat ei todellakaan ollut mikään maanteiden kuningas enkä minä Teuvo) saavuimme suojeltuun luontokohteeseen merenrannalle, missä jylhät kalliot nousevat merestä ja rantaviiva jatkui silmänkantamattomiin. Söimme eväät aaltojen lyödessä rantaan ja vain nautimme yksityisyydestä sekä auringosta.


Muutaman tunnin jälkeen palasimme autoille ja pinkaisimme taas matkaan, tällä kertaa kohteena oli vanha paikallinen linna ja sen tilukset. Linna oli rakennettu noin sata vuotta sitten ja se oli kärsinyt toisen maailman sodan aikana pahoja vaurioita, mutta se ei estänyt ketään nauttimasta kauneudesta, mikä paikan päällä vallitsi. Linnan tiluksia ympäröi kaunis kasvisto ja puutarhoja ihastellessa vierähti koko kuuma iltapäivä.

Illaksi suuntasimme kolmanteen kohteeseen, merenrantakaupunkiin nauttimaan rantaelämästä. Auringon suunnatessa mailleen oli mukava ihastella kauniita maisemia sekä viettää aikaa yhdessä. Aallot hakkasivat rantatörmää ja yksi meistä uskaltautui uimaan. Heitettiin vitsiä viimeisistä kuukausista ja naurettiin paljon, kuin aikaa ei olisi.


Kotimatkalla pidimme ikkunat auki ja Spotify pauhasi taustalla menneen ajan musiikkia. Kukaan ei oikein sanonut mitään, ajettiin vain rauhassa takaisin Brestiin maisemien vilistäessä silmissä. Päivä painui mailleen auton pysähtyessä Brestin juna-aseman parkkiin ja viimeinen yhteinen matka tuli päätökseen.


Enää viikko jäljellä.


Pictures of the week:






Ryhmärämä




























Hyvää uutta viikkoa!

Kommentit

Suositut tekstit