l'Endroit que personne ne connaît




Moikka taas!


Vaihtoni tullessa puheeksi, monet maalaavat mielessään kuvan, jossa muutan Pariisiin tai Ranskan Rivieralle. Kuten ensimmäisessä postauksessa kerroinkin, oma opiskelukaupunkini ei tule olemaan klassinen Pariisi. Ehei, ei lähellekään. Tosiasiassa aloitan opiskelut syyskuussa kaupungissa nimeltä Brest.
Aivan... 


Niin siis missä hemmetissä se sijaitsee?


Lyhyesti kerrottuna Brest on noin 141 000 henkilön asuttama opiskelijakaupunki Ranskan länsirannikolla, Bretagnen maakunnassa. Paikkana se on suomalaisille hyvin tuntematon ja harva tuttu onkaan pystynyt hahmottamaan, minne sitä olinkaan menossa. Itsekin olen tarkastanut sen sijainnin kartasta useammin kuin huvittaa myöntää, kuten se on myös tullut näytettyä kaikille uteliaille, kolmattakin kertaa. Enkä voi heitä moittia- ollaanhan sitä menossa täysin perähikiälle. Maalle. Landelle.


Tässä vielä karttakuva: https://goo.gl/maps/akqz3NjHPxR2


Useimmat ovatkin kysyneet, miksen lähtenyt Pariisiin tai jonnekin muualle. Heti ensimmäisenä opiskeluvuotena innostuin kaksoistutkinnon mahdollisuudesta, jota kouluni tarjosi ja matkahaaveet siinsivät jo silmissä. Vaihtoehtoja ei kuitenkaan ollut tarjolla kolmea enempää tutkintoa haluaville. Muita tällaisia kouluja Ranskassa olevan lisäksi olisi ollut vain Itävallassa ja Meksikossa, mutta näissä kummassakin oli omat huonot puolensa, jotka kohdallani olivat niin ylitsepääsemättömiä, että lopulta Ranskassa sijaitseva koulu karsiutui voittajaksi. (Kyllä, jätin Itävallan väliin koska siellä olisi pitänyt lukea matikkaa... Hyi)


Vaikka olenkin moneen kertaan kertonut paikan olevan piskuinen (mitä se ei oikeastaan teknisesti ole, väkiluvultaan se vastaa Suomen kaupungeista Jyväskylää), sieltä löytyy kaikki tarpeellinen. Brestissä on useampi korkeakoulu ja yliopisto, kattavat palvelut, lentokenttä, rautatieasema, ratikkalinja, kansainvälisiä kauppoja, nähtävyyksiä ja rantoja. Kaiken kukkuraksi sieltä löytyy myös Ikea, joten kaikkien opiskelijoiden rukouksiin on todella vastattu. Silti Brest vaikuttaa idyllisen kiireettömältä niiden kaikkien kuvien ja tietojen perusteella, mitkä olen onnistunut kaivamaan hakukoneen avulla internetin uumenista. 


Perillä odottaakin täysi yllätys. Paikka tuntuu olevan kuin Helsinki pienoiskoossa eikä sieltä tunnu puuttuvan juuri mitään muuta kuin tunnettavuus ja turistit. Kaikesta ihmettelystä huolimmatta olen itse tyytyväinen valintaani. Pienessä Suomessa kasvaneena suuret kaupungit vain pelottavat ja Brestin kaltainen "pikkukaupunki" tuntuu lohdulliselta lintukodolta. Ensivaikutelmilla on kuitenkin tapana pettää, joten varmasti kuvani paikasta tulee muuttumaan ainakin tuhat kertaa vaihdon aikana, koittakaa siis pysyä mukana!


Pictures of the week:


Veneretki


Yöllisiä kuvailuhetkiä laiturilta


Metsätyöläisen päivällinen


Climb every hill!


Tauko


À la semaine prochaine!


Kommentit

Suositut tekstit