Bonne année 2019



Hyvää uutta vuotta 2019!


Palataanpa vielä hetkeksi joulua edeltävään viikkoon, vaikka se kyllä kului kokeiden ja hyvästien merkeissä. Koti kutsui meikänaista ja hinku päästä jouluksi kotiin yhdisti melkein meitä kaikkia. Perjantaina keräännyimme ravintolaan viimeiselle illalliselle ja vaihdoimme hyvästit. Osan tulisimme tapaamaan pian uudestaan, toiset taas palasivat pysyvästi kotiin. Hyvästejä ei jätetty kenenkään kesken pysyvästi, vaan annoimme lupauksen, että tulevaisuudessa tulisimme vielä tapaamaan. Se ei kuitenkaan estänyt kyynelehtimistä ja ikävää.


Näissä haikeissa tunnelmissa jätin minäkin Ranskan taakseni ja suuntasin kotiin jouluksi. Lentokentällä mut otettiin vastaan lämpimin halein ja oloni oli kuin reissumiehellä konsanaan. Tuntui oudolta palata tuttuun ympäristöön, varsinkin kun pienet asiat olivat päässeet unohtumaan kuten tavaroiden paikat ja äkkinäinen pimeys, jonka kaamos luo. Jokainen päivä oli buukattu täyteen ja aina olin kylässä tai joku käymässä. Oli mukava päästä vaihtamaan kuulumisia ja huomaamaan jo, miten vaihto on kasvattanut ihmisenä, mutta kuinka ystävyyssuhteet eivät olleet muuttuneet miksikään. Juttu lensi, kuten aina ennenkin.


Uuden vuoden jälkeen palasin Brestiin ja oli ilo huomata, että tunsin tulleeni takaisin kotiin. Jo näin lyhyessä ajassa olen kiintynyt tähän tuppukylään. Mulla on nyt hetkellisesti kaksi kotia ja molemmat yhtä rakkaita, molempiin olen yhtä tervetullut. Tämä viikko onkin mennyt levätessä ja on yhdet hyvästitkin jouduttu jättämään, kun viimeinenkin lyhyen ajan vaihto-oppilas Elizabeth palasi Meksikoon. Taas tunteet löivät palan kurkkuun. Nähdään pian uudelleen, jäivät viimeisiksi sanoiksi juna-asemalla.


Aika kuluu eteenpäin ja vuoden vaihtuminen on pistänyt mut miettimään, mitä on edessä. Vielä on 4 kuukautta vaihtoa jäljellä, uudet vaihto-oppilaat ovat pian täällä ja opinnot jatkuvat viikon päästä. Onneksi osa vanhasta porukasta on yhä jäljellä tekemässä loppuvaihdosta yhtä uskomattoman kokemuksen kuin aikaisemmastakin osasta. Jo lähteneet pysyvät hengessä mukana, traitors! Takaisin katsoessa näen paljon hyvää ja haasteita, joiden yli pääsin yhdessä muiden kanssa. Näin jatkukoon vaistaisuudessakin.

2018, olit hyvä vuosi. Koin, miten hyvät kotijoukot mulla on, rakastavampia ja ihanampia ihmisiä voi vaan hakea. Rohkaistuin täyttämään oman unelmani ja muutin ulkomaille vuodeksi. Matkustin ja näin uutta. Sain paljon uusia ystäviä. Näytin itselleni, että pärjään missä vain.

 Itsenäistyin. 

Kasvoin. 

Opin pitämään huolta itsestäni.

Ja kaikki ne ystävät, vanhat ja uudet... Pelkkää lovea teille.


Kiitos vuosi 2018, annoit mulle paljon. 
Nyt uusia haasteita ja kokemuksia kohti!
2019, you are on!!!


Pictures of the week(s):


Viimeinen illallinen 


Lähtö aikaisin aamulla


Pariisi


Louvre


Odottelua


Matkajännitystä ilmassa


Home at last






Aatto


Oopperan kummitus


Vuosi vaihtui lumimyrskyssä








Kotona Brestissä








Moulin Blanc





Hyvää alkavaa viikkoa!

Kommentit

Suositut tekstit