Entièrement nouveau



Salut!


Uusi lukukausi pyörähti käyntiin tällä viikolla ja palaaminen koulunpenkille palautti mieleen syyskuun ensimmäiset viikot. Silloin tilanne hämmensi ja jännitti, enkä tiennyt mitä nurkan takana odotti. Pelotti, osaavatko opettajat täällä edes puhua englantia ja keitä täällä on vastassa. Tuleeko sitä löydettyä kivaa kaveriporukkaa? Entä jos ei opi mitään? Mitä, missä ja milloin? Auttaako koulu, jos tulee ongelmia? Niitä viikkoja voisi kuvailla hieman sekaviksi, jos nätisti haluaa asiat ilmaista. Tunnehurrikaani tuli ja meni.


Nämä muistot palasivat väkisinkin mieleen, kun katsoin uusien vaihto-oppilaiden virtaavan luokkaan jännittynein katsein. Tuntui kuin olisin tuijottanut itseäni 4 kuukautta sitten. Nämä uudet oppilaat ottivat paikkansa maamiehensä vierestä ja supattelivat keskenään havainnoiden uutta ympäristöä. Déjà vu. Ihan kuin minä ja Natalia syyskuussa.


Näiden uusien ei kuitenkaan tarvitse käydä läpi ensiajan yritys ja erehdys-taktiikkaa pankkien, koulun tai muiden asioiden kanssa.  Saatikka tarvitse murehtia siitä, tulisivatko löytämään kavereita täältä vieraasta maasta. Tai saavathan he sen tehdä, jos haluavat. Pakko ei kuitenkaan ole. Heillä on meidät. Brest-veteraanit. Kaksi suomalaista, kaksi espanjalaista, kiinalainen ja yksi monen maan kansalainen. Valmiina ystävystymään ja täyttämään kahden meksikolaisen ja yhden venäläisen jättämät rivit.


Maanantai-iltana mentiin uudella porukalla tutustumiskierrokselle Brestin keskustaan, kerrottiin mistä mitäkin löytyy (kuten kaupat, bussitoimistot ja baarit) sekä kelattiin läpi mitä kaikkea Brestissä voi tehdä ja mitä koululta voi odottaa. Keskiviikkona ja perjantaina sitä jo vietettiin iltaa yhdessä koko luokan voimin ja uusi tiivis ryhmä oli näin syntynyt.


Tervetuloa kaksi hollantilaista, kaksi irlantilaista, espanjalainen ja meksikolainen. Olette mahdollisesti menettäneet tilaisuuden päästä johonkin kauniiseen kulttuurikohteeseen vaihtoon, jos tänne olette päätyneet. Sori siitä. Olette kuitenkin saaneet jotain aivan muuta tilalle. Parhaimman, tiiviimmän ja lämpimimmän porukan, joka puhaltaa yhteen hiileen tilanteessa kuin tilanteessa ja tekee joka sadepäivästäkin hauskan ja merkityksellisen.


Tervetuloa ja hauska tutustua!


Pictures of the week:


Kevätpurot solisevat


Keskiviikkona juhlittiin toisella puolella jokea


Landella


Le Conquet


Iltahämärää


Jylhä Bretagnen rannikko



Kommentit

Suositut tekstit